Wat is coaching

“Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen”. bron NOBCO

Tijdens mijn coaching baseer ik mij op 3 belangrijke vragen:

Wie ben je?

zelfbewustzijn klein

Waar  ligt jouw kracht en wat vind jij belangrijk in het leven. Het is immers makkelijker om te werken vanuit je kracht, dan te sleutelen aan dingen waar je niet goed in bent, of waar je niet gemotiveerd door raakt. Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker het is om jouw drijfveren te vinden en te activeren.

Wat wil je?

Om deze vraag te beantwoorden, onderzoeken we wat je nu echt wilt en koppelen daar realistische doelstellingen aan. We proberen samen te ontdekken wat je hart wil en dat is niet per definitie wat je hoofd wil. Op die manier vermijden we situaties als: “ik zou eigenlijk…, maar ik doe het niet”. Wat wil je echt, en wat weerhoudt jou ervan om die doelen te behalen?

Wat kun je?

Door de eerste vragen goed te onderzoeken komen we vanzelf bij het antwoord op deze laatste vraag. Welke oplossingen werken voor jou en welke middelen heb je tot je beschikking om ze te realiseren.